Heliburčák 2011, Ivančice

První říjnový víkend byl těhotný modelářskými akcemi. Kromě zavírání nebe ve Vyškově se kousek od Brna konala další akce, tentokrát pro příznivce letadel s pohyblivými nosnými plochami. Letiště Czech Heaven v Ivančicích hostilo tradiční a oblíbený Heliburčák, neformální polétání sponzorované firmou RCmarket.

Počasí vyšlo nad očekávání perfektně, letošní babí léto nám po celý víkend nadělilo vskutku letní teploty a minimum větru. Zalétal si opravdu každý a věřím tomu, že těch nemhoho pádů ani tolik nebolelo, hlavně díky uvolněné a přátelské atmosféře. Ta ostatně pokračovala i dlouho po západu slunce za příjemného popíjení nejen burčáku a pojídání rozličných laskomin z produkce místní restaurace. Tataráček, kýta na rožni….. Má to cenu pokračovat?? Kdo nepřijel, může jen litovat.

Já osobně jsem byl na vrtulníkářské akci takového formátu poprvé (jsa pouhým helizačátečníkem šťastným za každou zaletěnou osmičku a zdařené přistání) a můžu říct, že se mi tam moc líbilo. Jsem rád, že jsem si mohl konečně osobně potřást rukou se spoustou lidí, které jsem dosud znal jen z diskusního fóra rcmania.cz.

Jako obvykle přináším pár fotek (tentokrát jsem focení moc nedal, ale snad alespoň něco se podařilo). Omlouvám se všem, které jsem nezvěčnil ;).

 

 


. WordPress