Show Malá Haná 2011 (update)

Rok utekl ani jsme se nenadáli a opět tu máme druhou polovinu prázdnin a pohodovou akci boskovického modelářského klubu s názvem Show Malá Haná.

Letošní deštivé léto bohužel neudělalo výjimku a sobotní ráno se probudilo do hnusného deště. Pohled z okna byl neradostný, naštěstí o poznání radostnější byl pohled na data z radarových měření srážek na webu Českého hydrometeorologického úřadu. Zelenomodrá skvrna označující dešťové srážky se vytrvale posunovala dál na východ, malé skvrnky za ní naznačovaly jen přeháňky a tak nezbylo, než sbalit modely a po desáté hodině se začít vytrvale posunovat směrem na sever do Sudic. Déšť cestou skutečně ustal, dokonce ani neměl sílu, aby rozmáčel cestu a letištní plochu a dal pokoj až do pozdnějšího odpoledne. Účast nebyla příliš velká, pilotů a návštěvníků ubylo jistě vlivem nejen počasí, ale i souběžně pořádaných akcí – EXFC 2011 ve Znojmě a Čmelák Model Show v Holešově, nicméně akce se i díky mezeře mezi mraky vydařila. Nedošlo ani k žádné fatální havárii modelu, i parašutistka Maruška svůj nepovedený seskok do pšenice jistě přežila.

Kamarádům z Boskovic i jejich sponzorům patří poděkování za pozvání, občerstvení i dárky pro zúčastněné piloty, kolegům modelářům za ukázky jejich strojů, pilotního umění a přátelské popovídání, divákům za zájem a našim manželkám za toleranci 🙂

Pár fotek z letošního ročníku:

Další fotografie dodal Tomáš Zukal:

. WordPress