XXIII. Show Malá Haná

Ranní mlha a plískanice ani v nejmenším nenaznačovaly, že by se letošní, již 23. ročník Show Malá Haná, mohl vydařit. Naštěstí se počasí umoudřilo přesně tak, jak matematický model na Windguru sliboval, mlha vzdala marný souboj se sluníčkem a svěžím větrem a odpoledne vyšlo jako malované.

Pilotů i diváků se nakonec sešlo dost a opravdu bylo na co koukat. Od malých letadel přes obří akrobaty po luxusně vypracované makety, jako byl třeba nádherně realisticky létající stíhací dvojplošník z první světové války Sopwith Pup poháněný hvězdicovým pětiválcem nebo pradědeček Blériot, vznešeně pomalu plující vzduchem. Fascinující akrobacii předváděl ze svými modely Lukáš Nesnídal, vidět to takhle naživo je naprosto jiná káva než videa na Youtrubce. Doufám, že tím vzbuzená deprese v nás ostatních (co nejsme mimozemšťani 😉 ) vyprchala ještě před návratem domů a předsevzetí rozlámat všechny svoje modely na podpal a místo modelaření se věnovat raději chovu včel nebo alkoholu bylo jen chvilkové a ne moc vážné :).

Z našeho klubu se do Sudic vydali Honza Možný, Jirka Slavík, Tomáš Zukal s šestiletým Davídkem (který se svým samokřídlem zalétal před obecenstvem jako vůbec nejmladší pilot) a moje maličkost. Nikdo nic nerozbil, v pohodě jsme si zalétali a snad jsme si před diváky i kolegy modeláři neutrhli žádnou ostudu. Já teda místopřísežně slibuju, že se polepším a do příštího ročníku možná konečně dodělám to uchycení kabinky na Ionovi, aby nebyl na dalších fotkách omotanej ublemtanou izolačkou. A taky třeba na foťáku přepnu kvalitu na RAW a nezapomenu to na nejhorší kvalitě JPG, na kterou jsem fotil nějakou nepodstatnou dokumentaci do práce.. Jo předletová příprava se nesmí podcenit ani při fotografování.

Nezbývá než poděkovat počasí, že dostalo rozum a kamarádům z Boskovic a okolí i jejich sponzorům za pohodový den, vlídné přijetí a pěkné polítání na jejich bezvadném letišti a pomalu se začít těšit na další ročník.

Update – doplněny fotky od Honzy Možného:

Update – doplněny fotky od Honzy Musila:


Copyright: články a fotografie v nich použité jsou duševním vlastnictvím jejich autorů. Můžete si je číst, prohlížet a uchovávat pouze pro svou osobní potřebu. Jakékoli jiné využití a šíření, například použití na jiných webových stránkách nebo komerční využití je přísně zakázáno.

. WordPress