Vzpomínky na minulost

Obrácená parafráze na známý bestseller Ericha Dänikena je náznakem toho, o čem budu psát. Je to o vzpomínání na modely, které mne provázely časem a většina z nich už neexistuje. Bohužel, zde mohou být zdokumentovány pouze malé střípky velké mozaiky mé modelařiny. Fotoaparát jsem dříve nevlastnil, také kolegové modeláři většinou nefotografovali, některé fotky odnes čas stěhováním a tak většinu vzpomínek si sdílím sám pro sebe a dříve nebo později si je nenávratně odnesu sebou z tohoto světa.

Při prohlížení fotografií modelů si rozpomínám, kdy, kde a jak jsem tyto modely stavěl, jak létaly a kde jsem s nimi létal. Uvědomuji si, že většina tehdy volných vhodných ploch k létání je dnes zastavěna nebo změněna k nepoznání. Vzpomínám na kolegy kamarády modeláře a na přátele, z nichž někteří mezi námi už trvale nejsou. Vzpomínám na děvčata a „svoje lásky“, které se mnou chodily pouštět mé modely a zbyl při tom čas i na jiné, také „důležité“ zájmy a činnosti. Vzpomínám na sluníčko, které mi při řízení modelů hřálo do zátylku a na vítr, který mi někdy foukal do tváře.

Projděte si galerii mé modelářské historie, poznámky k jednotlivým modelům jsou v popisech fotek.


Copyright: články a fotografie v nich použité jsou duševním vlastnictvím jejich autorů. Můžete si je číst, prohlížet a uchovávat pouze pro svou osobní potřebu. Jakékoli jiné využití a šíření, například použití na jiných webových stránkách nebo komerční využití je přísně zakázáno.

. WordPress